"Lockheed U-2: Videos with maintenance and servicing"

Lockheed U-2 Dragon Lady:  
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα απο τα πιο σπάνια πολεμικά αεροπλάνα στο κόσμο, άν όχι το πιο σπάνιο, όπου για περισσότερο απο μισό αιώνα βρίσκεται στους αιθέρες.
Ανήκει στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, όπου απο τη δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και της αναβάθμισης (facelift) που έγινε το 2012, αναλαμβάνει "ιδιαίτερες" αποστολές, κατασκοπευτικές και μή.

Τι το ιδιαίτερο έχει;
     - Μπορεί να πετά σε ύψος έως και 70.000 πόδια (!), πολύ ψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο             αεροπλάνο, στα όρια πλέον του Διαστήματος. Γι αυτό και οι αυστηρά επιλεγμένοι πιλότοι που το πετούν όχι μόνο φορούν στολές που μοιάζουν πολύ με αυτές των αστροναυτών, αλλά είναι ουσιαστικά οι "top" των ιπταμένων της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

Πως λοιπόν προετοιμάζεται για "KTEO", όπως θα έλεγε κάποιος ;
      - Πρόκειται για ένα ολικό σέρβις, με εκτεταμένους ελέγχους και πλήρη αποσυναρμολόγηση του αεροπλάνου. Η συντήρηση αυτή, γίνεται κάθε 4.700 ώρες πτήσης και απαιτεί τον έλεγχο πάνω από 40.000 συνδέσεων και καρφιών και 1.800 επιμέρους τμημάτων. Αυτό που θα σας προκαλέσει εντύπωση, είναι το γεγονός οτι ξαναβάφεται εξ' ολοκλήρου απ΄ την αρχή με ειδική βαφή για να αποφεύγεται ο εντοπισμός του απο τα ραντάρ.

Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, πρόκειται για μια συντήρηση όπου επικρατεί η λεπτομέρεια. Αποτέλεσμα αυτής της προσοχής και της έμφασης στο οτιδήποτε, είναι το οτι δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα τόσα χρόνια (ένα μεγάλο μπράβο στους μηχανικούς του)!



~ Ευχαριστούμε την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, που έδωσε στη δημοσιότητα ένα τέτοιο video,  πράγμα παράξενο, μιας και το U-2 ήταν ένα από τα πιο καλά κρυμένα μυστικά της αμερικάνικης αεροπορίας για δεκαετίες! ~

Πηγή: 1) http://www.protothema.gr/world/article/533341/ekpliktiko-video-deite-pos-pernoun-apo-kteo-to-pio-spanio-polemiko-aeroplano-tou-kosmou/

Σχόλια