" The new Airbus seats "

H Airbus, η μεγαλύτερη αεροναυπηγική στην Ευρώπη, εξετάζει ένα καινοτόμο σχεδιασμό σχετικά με τα καθίσματα των επιβατών, προσφέροντας περισσότερη άνεση αλλά και δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων επιβατών.
Πρόκειται λοιπόν για καθίσματα, όχι μόνο σε ένα επίπεδο όπως είναι σήμερα, αλλά σε δύο επίπεδα, καταλαμβάνοντας έτσι όλον το διαθέσιμο χώρο του αεροπλάνου. Η νέα σχεδίαση λοιπόν, επιτρέπει στους επιβάτες ακόμη και να ξαπλώσουν, προσφέροντας περισσότερη άνεση και μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Επίσης, τα καθίσματα εφαρμόζονται στο μέσο του αεροπλάνου και υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης των βαλιτσών πάνω απο τα κεφάλια τους.
H ιδέα αυτή, προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, παρόλα αυτά άν εφαρμοστεί είτε όπως τη περιγράψαμε είτε με παρόμοια σχεδίαση, είναι σίγουρο πως θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στις αεροπορικές μεταφορές.

Άς δούμε το video:



 
Βιβλιογραφία: 1)  http://www.protothema.gr/technology/article/516611/video-deite-ta-apisteuta-nea-kathismata-pou-exetazei-i-airbus-gia-ta-aeroplana-tis/
                        2) http://www.popsci.com/airbus-files-patents-for-stacked-airplane-seating
                        3) https://www.google.gr/search?q=airbus+logo&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMInNmwpIXJyAIVCW4UCh3WsgR4
                        4) https://www.youtube.com/watch?v=KnxGAdrxnIU

Σχόλια