" Φωτογραφίες και βίντεο απο τη συντριβή του ρωσικού Airbus (31/10/15) "

Σήμερα το πρωί, 31/10/2015, συνεντρίβη το Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia σε ορεινή περιοχή στο κέντρο της Χερσονήσου του Σινά.
Ο ρωσικός ιστότοπος, lifenews.ru. έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες απο τη μοιραία συντριβή!

(Tο φτερό του μοιραίου Airbus)


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τα 224 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροπλάνο ανασύρθηκαν νεκρά και έτσι έσβηναν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του αεροπλάνου. Απο τους 224, οι 17 ήταν παιδιά και 120 επιβάτες βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες τους στα καθίσματα.  Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς αιγυπτιακά σωστικά συνεργεία που ανασύρουν τις σορούς των θυμάτων ενώ σύντομα αναμένεται να καταφτάσουν και Ρώσοι εμπειρογνώμονες, που θα συμμετέχουν στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας. Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε τη συντριβή του μοιραίου αεροπλάνο.  Σοκ προκαλούν και οι αναφορές των διασωστών οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της συντριβής και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αποκάλυψαν ότι βρίσκουν πτώματα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων! Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου που βρίσκονται στο Νότιο Σινά είπαν στο πρακτορείο Reuters πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 150 πτώματα, σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο της συντριβής. Νωρίτερα, Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, μιλώντας και εκείνος στο Reuters από το σημείο όπου κατέπεσε το Airbus, είπε ότι διασώστες άκουσαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων επιβατών από ένα τμήμα του επιβατικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν πολλές οικογένειες από τη Ρωσία που είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ.  Δυστυχώς, όμως, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς των άτυχων επιβατών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να μάθουν αν υπάρχει κάποιος επιζών. Οι ελπίδες τους χάθηκαν όμως μετά την ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρωσίας στο Κάιρο, η οποία έλεγε: «Όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί»
















 «Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς κάηκε και ένα μεγαλύτερο συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», ανέφερε νωρίτερα σε ΜΜΕ μέλος των σωστικών συνεργείων.
Απο τις επίσημες αρχές δεν έχει δοθεί απάντηση στο τι οδήγησε στη συντριβή του αεροσκάφους και οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα.
Ωστόσο, παρά τις αναφορές για προβλήματα στον κινητήρα, το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επισημαίνει πως το αεροσκάφος δεν παρουσίαζε «τεχνικές ανωμαλίες» πριν την απογείωση, αν και ο υπουργός Μαξίμ Σοκόλοφ τόνισε πως θα διενεργηθεί εκτενής έρευνα στην εταιρία Kogalymavia.
Όσον αφορά τον τρόπο της πτώσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπεφτε 1700μ./λεπτό! Επίσης  «Έπειτα από 23 λεπτά μετά την απογείωσή του έπεσε στα 30.000 πόδια και ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα. Πέρασε από τους 400 κόμβους στους 62 και ξαφνικά άρχισε να χάνει ύψος πολύ γρήγορα. Ύστερα από περίπου 20 δευτερόλεπτα χάσαμε το σήμα του αεροσκάφους», ήταν τα λόγια των ανθρώπων που το παρακολουθούσαν απο το ραντάρ.

Μια διαφορετική τροπή στην υπόθεση για την αιτία της πτώσης, έδωσε μια ανάρτηση των τζιχαντιστών, στην οποία παραδέχονται οτι κατέρριψαν το ρωσικό Airbus. Συγκεκριμένα: "Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.


Παρόλα αυτά, η Ρωσία αρνείται τον ισχυρισμό αυτό και έτσι τα σενάρια για τη πτώση του όλο και πληθαίνουν.
 Λίγη ώρα πριν από το tweet των τζιχαντιστών, βίντεο στο οποίο φαίνεται αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ είναι εν πτήσει, αναρτήθηκε στο You Tube. Το βίντεο έχει τη μουσική επένδυση που συνοδεύει όλα τα βίντεο των τζιχαντιστών, ωστόσο, η γνησιότητά του παραμένει αδιευκρίνιστη.
Άς το δούμε:


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κύρυξε την αυριανή μέρα, την 1η Νοεμβρίου ως ημέρα πένθους λόγω αυτής της αεροπορικής τραγωδίας.

Άς ελπίσουμε να δοθούν σύντομα όλες οι απαντήσεις γύρω απο τη μυστήρια πτώση του αεροσκάφους και ας εξεφράσουμε όλοι μας τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων...

Πηγές: 1) http://www.protothema.gr/world/article/522866/alert-agnoeitai-rosiko-aeroskafos-me-pano-apo-200-epivates-sti-hersoniso-tou-sina-/
            2) http://www.protothema.gr/world/article/522907/fones-pagideumenon-epivaton-akougodai-sta-sudrimmia-tou-aeroskafous/
            3) http://www.antenna.gr/news/World/article/426961/oi-tzixantistes-katerripsan-to-rosiko-airbus
            4)  http://newsone.gr/paraxena/432269-to-binteo-tes-katarripses-toy-rosikoy-airbus-a321-apo-to-isis-anelaban-ten-eythyne-oi-tzichantistes

Σχόλια