Athens Flying Week 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το "Athens Flying Week" στην Αεροπορική Βάση του Τατοΐου το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015. Πρόκειται αναμφίβολα για το πιο εντυπωσιακό show που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και αυτό το αποδεικνύουν οι χιλιάδες θεατές που συρρέουν για να το παρακολουθήσουν. Και φέτος συμμετείχαν παγκοσμίου φήμης πιλότοι και σμήνη απο όλο το κόσμο, όπου με τα ακροβατικά τους έδειξαν οτι υπάρχουν και "ζωγραφιές στον αέρα".


Την έναρξη των επιδείξεων, την Κυριακή 13/09/15, έκανε το  ULTIMATE 10-300 της ομάδας Power Box / Desert A/C , PAPAGIANNIS που μας έδωσε μια γεύση του τι έπεται να ακολουθήσει!
Στη συνέχεια η WEFLY! TEAM απο την Ιταλία με τα 3 TEXAN TOP CLASS απέδειξαν οτι δεν υπάρχουν ηλικίες και περιορισμοί στο πιλοτάρισμα!



Αξίζει να σημειωθεί πως η WEFLY! TEAM, είναι έτοιμη να κατακτήσει το ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες ώρες πτήσης, αφού φτάνουν τις 30.000 ώρες στον αέρα!













Αμέσως μετά ακολούθησε ένα BUCKER 133 της ATHENIAN AVIATORS COLLECTION, ένα T-41D MESCALERO και δύο M2000 της HELLENIC AIR FORCE ανεβάζοντας τα decibel ψηλά!


Στη συνέχεια, ακολούθησαν 3 Model Aircraft Glider Formation της TEAM SCHAERER (RED
 BULL) και 4 FL-100 της BLU CIRCE TEAM.



Στη συνέχεια, η HELLENIC AIR FORCE με τα δύο F4-AUP PHANTOM


Ο Luca Bertossio της Red Bull Solo Glider με ένα SWIFT S-1 Glider, έκανε τις δικές του φιγούρες και ακολούθησε το EXTRA 330SC-EA30 της MK-FLY με τον Mikael Brageot.


Ακολούθησαν, ένα EC-120B του VERVERELIS "WIZARD" DIMITRIS / WARTER-VOSTOK και ένα FI-156 STORC της ATHENIAN AVIATORS COLLECTION.
;Επειτα ήρθε να καταπλήξει το κοινό ο 62 χρονος JURGIS KAIRYS με το AEROBATIC SU-31. Άς τον θαυμάσουμε:
















 Έπειτα, ο JOHAN GUSTAFSSON με το SZD-59 "ACRO" GLIDER έκανε τις δικές του φιγούρες για να ακολουθήσουν το PZL-18 DROMADER της HELLENIC AIR FORCE και το F-16AM της BELGIAN AIR FORCE F-16 SOLO DISPLAY.
 Σειρά μετά είχε το πολεμικό μας ναυτικό, HELLENIC NAVY HELICOPTER COMMAND με τα S-70/H60 και AB-212 όπου ξεχώρισαν με την εμφάνιση της ελληνικής σημαίας!

















Ακολούθησαν οχτώ PZL-130/TC II/8 της AEROBATIC TEAM ORLIK / POLISH AIR FORCE


Έπειτα ένας μοναδικός συνδυασμός, ενός AIRBUS 320 (AEGEAN AIRLINES)  και του F-16 BLK52+ "ZEUS" DEMO TEAM (HELLENIC AIR FORCE), όπου πραγματικά ανατρίχιασαν όλοι οι θεατές με τον Εθνικό μας Ύμνο και το πέρασμα του "ZEUS".

                                                                               

Στη συνέχεια, το ζευγάρι και στη ζωή και στα ακροβατικά, MELISSA & REX PEMBERTON με τα EDGE 540 επιφύλασαν για το κοινό μια μοναδική έκπληξη, κατά την οποία ο REX PEMBERTON έπεσε απο ψηλά φορώντας την στολή wingsuit skydriver με τη MELISSA PEMBERTON να εκτελεί ακροβατικά γύρω του καθώς έπεφτε!



(Οι παραπάνω 3 εικόνες προέρχονται απο το: www.athensflyingweek.gr)

Στη συνέχεια ακολουθούν, το Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΙΙ της "DAEDALUS" T-6 DEMO TEAM / HELLENIC AIR FORCE και το EXTRA 330SC-EA30 με τον MIKAEL BRAGEOT (MK-FLY) όπου εντυπωσίασαν με τις ακροβατικές τους ικανότητες και τα σχήματα καπνού που έφτιαξαν στον αέρα.


Τέλος, το show επιλέχτηκε να το κλείσουν το πολωνικό MIG-29M DEMO TEAM της POLISH AIR FORCE και το ελληνικό AH-64A/D APACHE της HELLENIC ARMY AVIATION!


 Άν μπορούσαμε με λίγα λόγια να περιγράψουμε όλη αυτήν την  εμπειρία που ζήσαμε εκεί, τότε μία λέξη αρκεί: ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Ήταν πραγματικά μια σπουδαία εμπειρία να βλέπεις καλοσυντηρημένα αεροσκάφη δεκαετιών να σχίζουν τους αιθέρες, άνθρωποι με αγάπη γι' αυτό το άθλημα να πιλοτάρουν με ακρίβεια προσφέροντας ένα υπερθέαμα και μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα να κάνουν επίδειξη δύναμης και  ταχύτητας!
~ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ~

Άς δούμε κάποια αεροσκάφη που δεν πέταξαν, αλλά ήταν εκεί για να στολίσουν το show!











 

Σχόλια